Εξερράγη κατά την προσγείωση πρωτότυπος πύραυλος της SpaceX του Έλον Μασκ (video)

Έξερράγη, το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της διαστημικής εταιρίας SpaceX του Έλον Μάσκ και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί μετά τη δοκιμαστική εκτόξευσή του από την εγκατάσταση πυραύλων της εταιρείας στο Boca Chica του Τέξας.

Το live βίντεο της δοκιμής της Τετάρτης 9/12 έδειξε ότι ο αυτοκατευθυνόμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα μετά από ελεγχόμενη κατάβαση πριν εξαφανιστεί σε μια μπάλα φλόγας.

Παρά το καταστροφικό τέλος στη δοκιμή έξι και μισών λεπτών, ο Έλον Μασκ δεν πτοήθηκε από την έκρηξη.

«Άρη, ερχόμαστε !!» έγραψε στο Twitter.

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε στο ατύχημα ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων που αναπτύχθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε σκοπό να φτάσει σε υψόμετρο 41.000 πόδια (12.500 μέτρα), προωθημένη από τρεις από τους νέους κινητήρες Raptor της SpaceX για πρώτη φορά.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε εάν ο πύραυλος είχε πετάξει τόσο ψηλά.

Αμέσως μετά την έκρηξη, ο Μασκ εξήγησε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα για τη δοκιμή του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη 1/12, όμως ένα πρόβλημα με τους κινητήρες Raptor είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη ματαίωση, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...