Εξαδάκτυλος: Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από την καλούμπα (video)

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας και το πέταγμα του χαρταετού αναμένεται να απασχολήσει σήμερα, Παρασκευή την επιτροπή των ειδικών, την ώρα που έχουν ανάψει «φωτιές» τα χθεσινά «καρφιά» της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασίας Κοτανίδου, ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο και παίρνει λάθος αποφάσεις για τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Δεν κάνουμε παρέλαση. Δεν βοηθά αυτή συζήτηση, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού είπε πως «είναι θέμα» το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

«Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», παραδέχτηκε. «Αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε.

Για τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είπε ότι «επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» τονίζοντας ότι «οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο. Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα».

Τέλος, για την αναστολή του εμβολιασμού από το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες, επισήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός αλλά η Επιτροπή». Εκτίμησε πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «το τι κάνει άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...