Εξαδάκτυλος για Θεοφάνεια: Πολύ ανησυχητικές οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησίες

Για τo φαινόμενο συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες ανήμερα των Θεοφανείων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς και για το πού στρέφεται η προσοχή των ειδικών σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Πάρα πολύ ανησυχητικές» χαρακτήρισε τις εικόνες αυτές και τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».

Επεσήμανε ακόμη, ότι η μη τήρηση των μέτρων θα έχει επιπτώσεις.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 15 μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας. Από τη Δευτέρα 11/1, εφόσον, ανοίγουν τα σχολεία θα λήξει και το «σκληρό» lockdown, όπως ανέφερε ο ίδιος. Ωστόσο, οι αποφάσεις για τη Δευτέρα θα παρθούν οριστικά μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Για ένα lockdown με τα δεδομένα του Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή.

«Η πορεία θα μας δείξει προς τα πού θα πάμε».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει εισήγηση να ξεκινήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Οι ειδικοί εκφράζουν ανασφάλειες στο άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων, κατά τα λεγόμενά του.

Εμβόλια

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί εκ νέου το πλάνο που ορίζει τον μάξιμουμ αριθμό.

«Η χώρα διαθέτει 20.000 ιατρεία που παραμένουν αναξιοποίητα. Οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής εξελίσσονται με ένα ρυθμό που χρειάζεται βελτίωση. Είναι εφικτό να εμβολιάζεται ο κόσμος στα ιατρεία, ειδικά αν το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο, όπως εκείνο της Moderna».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...