Εξαδάκτυλος: Δεν είμαστε πια στο σημείο που περιμένουμε να κάνουμε «φυσιολογικό» Πάσχα (video)

Για διαφορετικό Πάσχα από το περσινό, ενδεχομένως και με δυνατότητα να πάνε οι πολίτες στα χωριά και τους τόπους καταγωγής τους, μιλούσαν μέχρι και πολύ πρόσφατα κάποιοι λοιμωξιολόγοι, εντούτοις τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Κι αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε με Πάσχα που θα έχει και πάλι περιορισμούς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι δεν είμαστε πια στο σημείο που βρισκόμασταν όταν αισιοδοξούσαμε όλοι για γιορτές διαφορετικές από τις περσινές. «Είμαστε πια αλλού. Δύσκολα και ενδεχομένως να πρέπει να προετοιμαστούμε και εμείς και το σύστημα Υγείας για μάχη μακράς διαρκείας με τον κορονοϊό», τόνισε αρχικά αν και άφησε μια χαραμάδα ελπίδας ότι τα πράγματα ίσως είναι λίγο καλύτερα από πέρσι σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς.

Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει «προετοιμασία για μάχη μακράς διαρκείας», εξήγησε ότι αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο για το οποίο πρέπει να γίνει προετοιμασία με προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου το Σύστημα Υγείας να αντέξει.

«Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας. Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που καθημερινά εκπλήσσει δυσάρεστα, πως και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του.

Κλείνοντας, επικαλέστηκε τις αξιόπιστες προβλέψεις βάσει μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...