Ευρωπαϊκές χώρες διακόπτουν τις πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία – Έκτακτη συνεδρίαση στην ΕΕ

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη αποφασίσει τη διακοπή των ταξιδιών από Βρετανία.

Αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι στις 12.00 έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ήδη, πάντως μια σειρά χωρών (Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία) έχουν ανακοινώσει ότι οι πτήσεις διακόπτονται μέχρι νεωτέρας. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν επεκτείνει τον χρόνο καραντίνας, ζήτημα που θα επανεξεταστεί, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε 48χρονη διακοπή των αφίξεων από Βρετανία, μέχρι να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή απόφαση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κρατών – μελών. Εκεί συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες – μέλη, όπως η απαγόρευση πτήσεων, η εισαγωγή τεστ PCR ως προϋπόθεση εισόδου και η καραντίνα.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, μεταξύ του Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, η γερμανική προεδρία έχει συγκαλέσει εκτάκτως για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (20/12/2020), την επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, IPCR, προκειμένου να συζητηθεί ο ευρωπαϊκός συντονισμός στη νέα μετάλλαξη.

Πάντως, στη Γερμανία, που έχει αποφασίσει διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βρετανία από απόψε τα μεσάνυχτα, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, διευκρίνισε ότι το νέο στέλεχος Covid19 δεν έχει ανιχνευτεί στη χώρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...