Ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κουμπαριά του Άδωνη

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των αρμόδιων τομεαρχών Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ, Αλ. Χαρίτση και Γιάννη Σαρακιώτη, «αναφορικά με την συγγενική σχέση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ‘Αδωνη Γεωργιάδη με τον επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ)». Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση, και αφού σημειώνουν ότι υπάρχει «υποχρέωση αποχής-αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων για τα μέλη και το προσωπικό της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων», αναφέρουν ότι «προ μίας εβδομάδας, ο υπουργός Ανάπτυξης προέβαλε μέσω του λογαριασμού του σε κοινωνικό δίκτυο ότι βάπτισε το τέκνο του επικεφαλής της ΕΑΑΔΗΣΥ».

Σύμφωνα με τους βουλευτές, «ενώ έχει διασφαλιστεί νομοθετικά η ανεξαρτησία της εν λόγω Αρχής, με τη δημιουργία της συγγενικής αυτής σχέσης ο υπουργός Ανάπτυξης προδήλως την υπονομεύει».

Προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός, σε επιστολή του (12/2018) προς την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ, θεώρησε την επιλογή της κας Β. Θάνου, ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί ΣΥΡΙΖΑ ως απολύτως ασύμβατη με το ρόλο και την αποστολή μιας Ανεξάρτητης Αρχής εξαιτίας του γεγονότος ότι προηγουμένως η κα Θάνου παρείχε αδαπάνως νομικές συμβουλές στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης ότι «μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της φωτογραφικής διάταξης που οδηγούσε στην απομάκρυνση της κας Θάνου από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού δήλωνε:

“Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διαφωνεί κανείς με αυτό που προτείνουμε; Δηλαδή ότι το πρόσωπο που προΐσταται της Επιτροπής να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής;”».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον πρωθυπουργό, «αν θεωρεί θεμιτή και συμβατή τη συγγενική σχέση και τη σύναψη “κουμπαριάς” μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) κι αν δημιουργείται τεκμήριο επηρεασμού, καθώς και αν πρόκειται να απέχει ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ από κάθε απόφαση ή ενέργεια που θα αφορά σε όργανα ή υπηρεσίες που υπάγονται ή ενδιαφέρουν τον – πλέον – κουμπάρο του υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...