Ερντογάν: «Τρομοκράτες» οι φοιτητές που διαδηλώνουν – Άνοιγμα… σε Μπάιντεν μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο (video)

Το… σπαθί του πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «τρομοκράτες» τους φοιτητές που διαδηλώνουν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου με αφορμή το διορισμό νέου πρύτανη από την τουρκική προεδρία. Απορρίπτοντας, μάλιστα, οποιαδήποτε συνάντηση με εκπροσώπους του κινήματος.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε και για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με τραγικές διαστάσεις και πέντε νεκρούς, αναφέροντας ότι αποτελεί «μαύρη κηλίδα για το “λίκνο της δημοκρατίας”», αφήνοντας αιχμές κατά της αμερικανικής πολιτικής. Έκανε… άνοιγμα στον Τζο Μπάιντεν, όπως είχε γίνει από την Άγκυρα (δυο φορές) και μετά τη νίκη του στις εκλογές, αν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άργησε να τον συνεχάρη.

Για το θέμα με τους φοιτητές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε: «Γιατί να συναντηθώ με τους φοιτητές; Δεν τους αφορά αυτή η δουλειά. Ανάμεσα στους φοιτητές υπάρχουν τρομοκράτες. Είναι ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης του CHP (κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C. Αυτοί δεν είναι φοιτητές. Ο πρύτανης εδώ διορίστηκε σύμφωνα με τους νόμους. Δεν διορίστηκε κατά παράβαση των νόμων. Κι ο κ. Μελίχ (ο νέος πρύτανης) έτσι διορίστηκε. Μου πρότειναν 9 ονόματα και επέλεξα για πρύτανη τον κ. Μελίχ με βάση την εξουσία που μου δίνει ο νόμος».

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε, λοιπόν, αιχμές κατά της αμερικανικής πολιτικής με αφορμή τα πρωτόγνωρα γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, εγκαταλείποντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων, που εξέφρασε την πρώτη ημέρα το υπουργείο των Εξωτερικών του…

Ο τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής (08/01) εξέφρασε την ελπίδα η μετάβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν να γίνει ομαλά και ειρηνικά, ώστε η Αμερική να συνεχίσει το δρόμο της.

«Βλέπουμε ότι αντιμετώπισαν ένα περιστατικό που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία των ΗΠΑ. Διότι όταν πρόκειται για θεωρίες, οι ΗΠΑ αποκαλούνται το λίκνο της δημοκρατίας, αλλά στην πράξη προκάλεσαν σοκ τα γεγονότα, συγκλονίζοντας όλη την ανθρωπότητα. Και σε μας προκάλεσε εξίσου έκπληξη», δήλωσε με ιδιαίτερο σκωπτικό τρόπο, ενώ υπενθύμισε ότι η στάση των ΗΠΑ σε αντίστοιχα γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία, όπως κατά το πραξικόπημα και στις διαδηλώσεις στο Γκεζί, ήταν διαφορετική από τη στάση της Άγκυρας τώρα.

«Θυμηθείτε ότι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου πόσο σιωπηλοί παρέμειναν και πόσο περίεργα μηνύματα μετέδιδαν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ειδικά, στα γεγονότα στο Γκεζί, θυμηθείτε και πάλι, τί δηλώσεις έκαναν τα αμερικανικά μίντια προς εμάς τους πολιτικούς και τι απειλές διατύπωναν. Αλλά ως πολιτικοί επιδείξαμε υπομονή και η στάση μας τότε ήταν πάντοτε σαφής και ξεκάθαρη, ενώ η στάση των ΗΠΑ ήταν πολύ διαφορετική», τόνισε με νόημα κατηγορώντας τόσο τους Δημοκρατικούς, όσο και τους Ρεπουμπλικάνους.

«Εκείνη την εποχή κυβερνούσαν οι Δημοκρατικοί, αλλά είδαμε ότι κι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν το ίδιο με τους Δημοκρατικούς. Ήταν μια μαύρη κηλίδα στο πρόσωπο της δημοκρατίας. Επιθυμία μας είναι στις 20 Ιανουαρίου η μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν και -σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ- να πραγματοποιηθεί ειρηνικά. Και μετά από αυτή τη διαδικασία με τον κ. Μπάιντεν οι ΗΠΑ να συνεχίσουν εν ειρήνη. Σε μια τέτοια περίοδο επιδημίας, πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη ευαισθησία. Στις διεθνείς σχέσεις, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εισέλθουν σε μια διαφορετική περίοδο. Φυσικά υπάρχουν 4 νεκροί. Εύχομαι υπομονή στις οικογένειες των νεκρών, εκφράζω τις ευχές μου ειδικά στους τραυματίες», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...