Έρχεται «Project Manager» για τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Τον τοποθέτηση «Project Manager» που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκκρεμείς συντάξεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει η τοποθέτηση «Project Manager», ο οποίος θα αναλάβει τον συντονισμό και την επίσπευση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απονομή των εκκρεμών συντάξεων αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει να «τρέξει» πιο γρήγορα. Κεντρική δέσμευση είναι να φέρουμε εις πέρας το έργο αυτό, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα διατεθούν πόροι και ανθρώπινο δυναμικό για να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την επικουρική ασφάλιση και ανακοίνωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο, μπορεί να έχει ψηφιστεί εντός πρώτου εξαμήνου του 2021.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, τα στοιχεία που αφορούν το τέλος Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις ανέρχονται σε πάνω από 173.500. Μόνο για το Δημόσιο, τα στοιχεία δείχνουν πως έχουν συσσωρευθεί περισσότερες από 23.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης πολιτικών υπαλλήλων. Παράλληλα, υπάρχουν 121.862 εκκρεμότητες που αφορούν αιτήσεις για την έκδοση επικουρικών συντάξεων, ενώ σε περίπου 60.000 εκτιμώνται οι αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Αν σε αυτές προστεθούν και οι σχεδόν 62.500 αιτήσεις ήδη συνταξιούχων, που μάταια περιμένουν έως και 5 χρόνια για να λάβουν την παράλληλη σύνταξη που δικαιούνται, τότε οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του e-ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 415.000.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...