Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ενώ ο ιός έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του σε αρκετά σχολεία με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο «cretalive.gr» για το κρούσμα και τη λειτουργία του τμήματος γενικά, «σήμερα, στο Τμήμα Υλικών, ανακοινώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο εργαστήριο χημείας», αλλά όπως καταγγέλλεται, «Υπάρχει ολιγωρία στις αντιδράσεις, καθώς δεν προχωρούν στην απολύμανση του χώρου όπως προβλέπεται, ούτε μπαίνουν σε καραντίνα συμφοιτητές του φοιτητή που έχει βρεθεί θετικό στον ιό αλλά και καθηγητές» ενώ όπως τονίζεται, «δεν έχουν ακυρωθεί ούτε τα εργαστήρια των επόμενων ημερών».

Όπως αναφέρει το «cretalive», επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη που επιβεβαίωσε το περιστατικό, που όπως είπε ήρθε σε γνώση του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα (19/10).

Ο κ. Κοντάκης ενημέρωσε, μάλιστα, πως με απόφαση του Υπουργείου έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή COVID που χειρίζεται θέματα σχετικά με την πανδημία που προκύπτουν στα ΑΕΙ της χώρας. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση, η επιτροπή ενημερώθηκε και ανέλαβε σχετικά.

Όπως διευκρίνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ότι ορίζει το πρωτόκολλο τηρείται κατά γράμμα. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν με σχετικές απολυμάνσεις, που ούτως η άλλως γίνονται μετά το πέρας κάθε εργαστηρίου, το άτομο απομακρύνθηκε από το τμήμα και οι υπόλοιποι φοιτητές συνεχίζουν κανονικά με την χρήση μάσκας η οποία έτσι και αλλιώς ήταν υποχρεωτική.

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...