Επίθεση με πέτρες στα ΜΑΤ μετά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)

Βίαιο επεισόδιο σημειώθηκε μετά το τέλος του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κοντά στο ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν μέσα από τη διαμαρτυρία τους, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και στα Προπύλαια, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Η επίθεση, όπως ανέφερε το thestival.gr, σημειώθηκε αμέσως μετά τη λήξη της πορείας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οι δράστες της επίθεσης αφού πέταξαν πέτρες, απομακρύνθηκαν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πλησίασαν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και προπηλάκισαν κάποια από τα μέλη του που συμμετείχαν στην αντικυβερνητική διαδήλωση. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Επίσης, λίγο πιο πρίν, σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι διαδηλωτές είχαν ανάψει πυρσούς, ενώ πέταξαν αβγά στο οδόστρωμα και έγραψαν συνθήματα.

(Πηροφορίες από: Thestival.gr, ThessToday.gr)

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...