Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ: Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ

Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση – και όχι μόνο – προκαλεί η δήλωση της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας και υπεύθυνης για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Βάνας Παπαευαγγέλου πως είναι πολύ μικρό ποσοστό (το προσδιόρισε στο 20%) των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Η σχετική αναφορά έγινε (εκφράστηκαν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα) κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση την Παρασκευή (26/03) και προκάλεσε αίσθηση διότι την ίδια ώρα γιατροί και πολίτες είτε αναφέρουν είτε καταγγέλλουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι τραγική και πολλοί ασθενείς διασωληνώνονται πρόχειρα στους διαδρόμους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε αυστηρά στα social media: «Σήμερα μάθαμε ότι το 20% των συνανθρώπων μας που χάσαμε εκτός ΜΕΘ, είναι μικρό ποσοστό. Αχρείαστο κόστος η επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπως είχε πει ο Βορίδης. Ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και επικίνδυνοι».

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών.

Ας μας πει η κυβέρνηση, στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;», ανέφερε στο Facebook.

Επίσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Best TV» της Μεσσηνίας επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ». Επεσήμανε επίσης ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τονίζοντας ότι το 2021 εν μέσω πανδημίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση δίνει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

«Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει» υπογράμμισε το Σάββατο (27/03) από το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...