Επιστολές σε οκτώ κόμματα από το «ΠΡΑΤΤΩ» του Κοτζιά: Η ΝΔ έχει εργαλειοποιήσει το κράτος ως λάφυρο

Επιστολές στους επικεφαλής οκτώ πολιτικών σχηματισμών, στην οποία υπογραμμίζεται η «αδήριτη», όπως χαρακτηρίζεται, ανάγκη δημιουργίας «ενός Πατριωτικού, Δημοκρατικού, Προοδευτικού Μετώπου της Δημοκρατικής Παράταξης», απέστειλε το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά. Στόχος της πολιτικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «τη Σωτηρία και την Αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας», όπως είναι και ο τίτλος των επιστολών.

Σε αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΡΑΤΤΩ, Κώστα Δρακόπουλου, τονίζεται η ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων της δημοκρατικής συμπαράταξης, σε πολιτική – προγραμματική βάση, ώστε «να ανατραπεί η πορεία αποδιοργάνωσης της χώρας και η υγειονομική κρίση». Οι επιστολές συνοδεύονται με τις προτάσεις του (6 προγραμματικοί άξονες), που μπορούν να αξιοποιηθούν και να στηρίξουν τον διάλογο και την κοινή δράση.

Στις επιστολές το ΠΡΑΤΤΩ παρουσιάζει τις εκτιμήσεις και προτάσεις του για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. «Η κυβέρνηση της ΝΔ», υποστηρίζει, «έχει εργαλειοποιήσει το κράτος ως λάφυρο. Αξιοποιεί την υπεροπλία της στον τομέα της ενημέρωσης και με ακραίο αυταρχισμό, οδηγεί τον ελληνικό λαό σε δεύτερο κύμα φτωχοποίησης», και μάλιστα ισχυρότερο από εκείνο στην εποχή των μνημονίων, σημειώνεται εξάλλου.

«Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος διεθνούς υποβάθμισης της εθνικής μας κυριαρχίας. Προκειμένου να βγει η χώρα από το δρόμο που οδηγεί στην παρακμή και συρρίκνωση όλων των τομέων και κλάδων, χρειάζονται ριζοσπαστικές και ουσιαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται πολιτική υπέρβασης μιας κυβέρνησης που εξυπηρετεί το Ολιγαρχικό Σύστημα με ακραίο νεοφιλελευθερισμό και επιδιώκει να αξιοποιήσει προς όφελος στενών συμφερόντων τον φόβο της πανδημίας», επισημαίνεται συγχρόνως στις επιστολές σύμφωνα με τον Κ. Δρακόπουλο.

Και στο «δια ταύτα», «η ανάγκη δημιουργίας ενός Πατριωτικού, Δημοκρατικού, Προοδευτικού Μετώπου της Δημοκρατικής Παράταξης είναι αδήριτη. Οι όποιες διαφορές πρέπει να αξιοποιηθούν ως πλούτος επιχειρημάτων και θέσεων. Μια τέτοια συνεργασία θα αναζωπυρώσει την ελπίδα και τις προοπτικές νίκης για τις δυνάμεις που επιθυμούν μια Νέα Ελλάδα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής και των νέων δυνατοτήτων της ανθρωπότητας. Θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη των αγώνων σε όλα τα μέτωπα».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...