Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ

Τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει εν μέσω πανδημίας το πρόβλημα χρήσης ουσιών, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης, τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ.

«Η απεξάρτηση δεν είναι μία διαδικασία με ουδέτερο πρόσημο που περιορίζεται στην αποχή από τη χρήση ουσιών», δήλωσε η κ. Ράπτη, προσθέτοντας πως «η απεξάρτηση είναι το μεταβατικό στάδιο προς μία παραγωγική ζωή, με ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Για αυτό, όπως είπε, αποφάσισε να επισκεφθεί το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, μία δομή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, η οποία είναι προσανατολισμένη στην εργασιακή επανένταξη των ανθρώπων που δίνουν και κερδίζουν καθημερινά τη μάχη κατά της εξάρτησης. Ειδικότερα, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε χθες το Βραδινό Πρόγραμμα Απεξάρτησης, το οποίο λειτουργεί για εργαζόμενους και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών.

«Η πρόληψη, η απεξάρτηση και η επανένταξη είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα που διαθέτουμε για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, το οποίο, εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία της COVID-19, λαμβάνει καθημερινώς ανησυχητικές διαστάσεις», ανέφερε η κ. Ράπτη, συμπληρώνοντας πως «η Πολιτεία στηρίζει τους χρήστες και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ποιοτικά, δημόσια και δωρεάν προγράμματά, προσβάσιμα σε όλους και διαμορφώνοντας πολιτικές ένταξης και όχι αποκλεισμού».

Κατά την επίσκεψή της, η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ψυχίατρο Χρήστο Λιάπη, τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, Βασίλη Γκιτάκο, καθώς και τον υπεύθυνο του προγράμματος, Παναγιώτη Χαλδαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήρε το έργο του προγράμματος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει την όλη προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ και υπογραμμίζοντας πως «όσοι παλεύουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δικοί μας άνθρωποι, γιατί η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Στεκόμαστε στο πλάι τους».

Η κ. Ράπτη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους -οι οποίοι προσέρχονται απόγευμα γιατί το πρωί είναι στις δουλειές ή τις σχολές τους- και με το προσωπικό, ενώ περιηγήθηκε στον χώρο.

Σημειώνεται, ότι το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των μελών του, συνεργαζόμενο με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και εξασφαλίζοντας θέσεις φοίτησης και υποτροφίες για τα μέλη του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...