Επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες ο ψευτογιατρός: Ήθελα να βοηθήσω τους ασθενείς για να μην υποφέρουν (video)

Την εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση του, αρνήθηκε ο Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος φέρεται πως δρούσε ως δήθεν διακεκριμένος ογκολόγος. Αυτό υποστήριξε ο 47χρόνος, του οποίου οι πράξεις συγκλόνισαν τη χώρα το περασμένο καλοκαίρι, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στον 1ο Τακτικό Ανακριτή.

Ειδικότερα, ο προσωρινά κρατούμενος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται, με βάση νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχει συλλέξει σε βάρος του ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα πρόσωπα, λέγοντας πως παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι, όπως είπε, είναι αθώοι: «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα και συγκεκριμένα γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή.

«Δεν ευθύνομαι για το θάνατο των ασθενών»

Σε ότι αφορά όσα του καταλογίζει ο ανακριτής, ο εμφανιζόμενος ως «Δόκτωρ Κόντος», δέχθηκε μεν ότι εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους κατά την κατηγορία, έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός – «μαϊμού» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...