Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο – Τι συζητήθηκε για τη λειτουργία των εκκλησιών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προσθέτουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Συμπληρώνουν ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι ιερείς ζητούν ανοικτούς ναούς

Σημειώνεται ότι οι σφοδρές αντιδράσεις των τελευταίων ημερών από τους ιερείς που ζητούν ανοικτούς τους ναούς, φαίνεται πως προκάλεσαν σημαντική πίεση στην κυβέρνηση, φέρνοντας στο τραπέζι… δεύτερες σκέψεις για τα μέτρα που θα επιβληθούν, προκειμένου να αποφευχθεί ένας «Ιερός Πόλεμος» εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Tην Τρίτη 15/12 και την Τετάρτη 16/12 θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην τήρηση του ορίου των πιστών, δηλαδή 9 για τις εκκλησίες και 25 για τις Μητροπόλεις. Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας για διπλή λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων«Η εκκλησία έδειξε υπεύθυνη στάση σε όλο αυτό τον Γολγοθά» επισήμανε ο ίδιος, δείχνοντας τη θέληση για θετική προσέγγιση.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...