«Επιδημία» οι τηλεφωνικές απάτες στην Κάρπαθο – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες (video)

Ως μορφή «επιδημίας» χαρακτηρίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στο νησί της Καρπάθου λόγω της συχνότητας με την οποία λαμβάνουν χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις ένα 24ωρο ο παραβάτης απέσπασε χρηματικό ποσό αξίας 33 χιλιάδων ευρώ.

Τελευταίο θύμα, αποτέλεσε ένας επιχειρηματίας ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δήθεν αντιδήμαρχο του νησιού. Μιλώντας στο Live News, ανέφερε «αν είχαν μιλήσει οι προηγούμενοι δεν θα την πάταγα»προειδοποιώντας παράλληλα  τους συμπολίτες του.

Πως γίνεται η απάτη

Ο απατεώνας τηλεφωνεί στους υποψήφιους «στόχους» και ισχυρίζεται πως είναι κάποιος επιφανής πολίτης του νησιού. Κάνει παραγγελίες και στην συνέχεια στέλνει μέσω εφαρμογής κοινωνικών δικτύων πλαστή απόδειξη δήθεν κατάθεσης.  Στην συνέχεια ισχυρίζεται πως έστειλε παραπάνω χρήματα από λάθος και ζητά επιστροφή του ποσού.

Στο τελευταίο θύμα είπε πως αντί για 750 ευρώ έβαλε 7.500 από λάθος, με αποτέλεσμα να του επιστραφούν 6.750 ευρω.

Το όνομα του αντιδημάρχου έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από τον απατεώνα, έτσι ο επιχειρηματίας υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και κάλεσε… τον ίδιο τον αντιδήμαρχο. Όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για εξαπάτηση, έσπευσε στην τράπεζα αλλά λόγω τραπεζικού απορρήτου δεν κατόρθωσε να βγάλει άκρη.

Το θύμα συνεχίζει την προσπάθεια του καθώς προσέλαβε δικηγόρο για να εντοπίσει τον απατεώνα. «Μην πιστεύετε κανέναν, να επιβεβαιώνεται κάθε τηλεφώνημα» προειδοποίησε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος.

Στην Κάρπαθο επικρατεί ανησυχία με τις αρχές να χτυπούν «καμπανάκι» στους πάντες ώστε να είναι πολύ προσεκτικοί.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...