Επέτειος 1821: Ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ θα υψώσει τη γαλανόλευκη στα 240 μέτρα

Με τα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί και ο Πύργος του Ρήνου στο Ντίσελντορφ την 25η Μαρτίου, ενός εκ των πιο εμβληματικών κτηρίων της γερμανικής πόλης, τιμώντας την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, το ψηλότερο σημείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα με έγκριση του νέου δημάρχου του Ντίσελντορφ , Στέφαν Κέλερ σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Για τουλάχιστον τρεις ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης.

Ορατά από όλα τα σημεία του Ντύσσελντορφ θα είναι μεταξύ άλλων όλες οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας. «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας. Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί», δήλωσε στο «ethnos.gr» η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους περίπου 700.000 Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, οι 200.000 κατοικούν στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) έχει ύψος 240,5 μ. και είναι το ψηλότερο κτήριο του Ντίσελντορφ και αποτελεί σημείο κατατεθέν της πόλης.

Εκτενές αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φιλοξένησαν μεταξύ άλλων αρκετά Γερμανικά ΜΜΕ. Με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες!», η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», του Μονάχου εξιστορεί το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, με τις ευλογίες της Εκκλησίας από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επετείου του 1821, όλος ο πλανήτης ντύνεται στα μπλε και ιστορικά κτήρια θα «φορέσουν» τη γαλανόλευκη

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...