Επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη οι 15 ναυτικοί που είχαν απαχθεί στα ανοιχτά της Νιγηρίας (video)

Δεκαπέντε τούρκοι ναυτικοί, οι οποίοι είχαν απαχθεί τον περασμένο μήνα από πειρατές στα ανοιχτά της Νιγηρίας, επέστρεψαν την Κυριακή (14/02) στην Κωνσταντινούπολη, αφού έμειναν για τρεις εβδομάδες αιχμάλωτοι σε ένα δάσος.

Τους ναυτικούς, η απελευθέρωση των οποίων είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή (12/03), υποδέχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο οι συγγενείς τους και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Οι 15 ναυτικοί είχαν απαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα ανοιχτά της Νιγηρίας όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο υπό λιβεριανή σημαία φορτηγό πλοίο M/V Mozart, ιδιοκτησίας της εταιρείας Borealis Maritime που εδρεύει στο Λονδίνο, το Αμβούργο και την Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας Αζέρος συνάδελφός τους.

Ο Μουσταφά Καγιά, ο πλοίαρχος, ανέφερε την Κυρική (14/02) ότι τα μέλη του πληρώματος και ο ίδιος κρατήθηκαν από τους ενόπλους σε ένα δάσος. «Δεν μας κακομεταχειρίστηκαν σωματικά, αλλά ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές από ψυχολογικής άποψης», είπε.

Η τουρκική κυβέρνηση και η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν έχουν διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν οι ναυτικοί. Οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα για να τους αφήσουν.

Τα τελευταία χρόνια ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει το νέο επίκεντρο της παγκόσμιας πειρατείας. Πέρσι σημειώθηκαν 135 απαγωγές ναυτικών και από αυτούς οι 130 απήχθησαν στην περιοχή αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Anadolu

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...