Επέστρεψαν οι έλληνες ναυτικοί που έπεσαν όμηροι πειρατών στη Νιγηρία (video)

«Πάτησαν» σε ελληνικό έδαφος, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής 11/12, οι τρεις έλληνες ναυτικοί που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από πειρατές στη Νιγηρία.

Εμφανώς εξαντλημένοι συναντήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης με τους συγγενείς τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρία μέλη του πλοίου «Στέλιος Κ» έφτασαν τελικά στη χώρα, με ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα. Ο ένας εκ των ναυτικών αναχώρησε αμέσως για Ικαρία, ενώ ο καπετάνιος και ο άλλος ναύτης αναχώρησαν για τα σπίτια τους στην Αθήνα.

«Ευχαριστούμε για ότι κάνατε για εμάς. Δεν είχαμε επικοινωνία, ήταν δύσκολα. Μας φέρθηκαν καλά. Οι πειρατές μας είχαν στη ζούγκλα, μας έδιναν νερό και σούπα», δήλωσε συγκινημένος ο καπετάνιος του πλοίου στην κάμερα του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο οι πειρατές είχαν πάρει ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε έλληνες που ανήκαν στο πλήρωμα του πλοίου, που έπλεε υπό σημαία Τόγκο. Τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Μιλώντας ο ένας από αυτούς στους δημοσιογράφους, τόνισε πως πέρασαν δύσκολα, ωστόσο οι πειρατές τους φέρθηκαν καλά και δεν τους απείλησαν.

Όπως είπε ήταν εύκολο να μπουν στο πλοίο, μιας και δεν είχε υποδομές «άμυνας» απέναντι σε τέτοια περιστατικά.

Video: newsittv

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...