Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ λόγω της κατάληψης – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ (video)

«Μπαρούτι» μυρίζει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ φέρεται να έχουν κάνει επέμβαση, ενώ συνεχιζόταν η κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται και στην κεντρική είσοδο του ιδρύματος, αλλά στο Ιβανόφειο. Δεκάδες φοιτητές είναι μέσα στην Πρυτανεία που συμμετέχουν στην κατάληψη. Κυνηγητό φοιτητών στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίου. Έχουν γίνει και πέντε προσαγωγές.

Επίσης, το πολυτεχνείο είναι αποκλεισμένο από ΟΠΚΕ, ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες «grtimes» και «thesstoday», οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τις εισόδους του ΑΠΘ, ενώ στον αύλειο χώρο του κτηρίου της πρυτανείας βρίσκονται φοιτητές. Είχε προηγηθεί συνέλευση και κάλεσμα φοιτητών στην πρυτανεία για τις 20:30, ύστερα από πληροφορίες για εκκένωση.

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ λόγω της κατάληψης - Πέντε προσαγωγές

Το σύνθημα «1312» κατά των αστυνομικών ανήρτησαν φοιτητές στην κορυφή του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας του ΑΠΘ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται επιχείρηση ΜΑΤ στην πρυτανεία, ενώ ομάδες καθηγητών και φοιτητών μαζί με δικηγόρους και απλούς πολίτες προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο των πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο διοίκησης της πρυτανείας είναι σε κατάληψη εδώ και 15 μέρες, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του και τα επεισόδια που ακολούθησαν περιμετρικά και συνδυάστηκαν με εικόνες ντροπής. Οι φοιτητές ζητούν να μην εφαρμοστεί ο «νόμος Κεραμέως». Το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, καθώς και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Πηγή: GrTimes.gr, thesstoday.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...