Επεισόδια με πέτρες και χημικά μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Πέμπτης (11/02). 

Μετά το συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στη πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία που κατέληξε στο κέντρο της πόλης ολοκληρώθηκε η φοιτητική κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, πολλοί από τους οποίους πέταξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της ΕΥΑΘ. Αρχικά, έκλεισαν με κάδους την Εγνατία, ενώ ακολούθησε κυνηγητό μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Η Αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών. Οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν έπειτα προς την Αγίας Σοφίας.

Αναλυτικότερα, οι διαδηλωτές- μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, του ΠΑΜΕ, σωματείων εκπαιδευτικών και αγωνιστικών ενώσεων- ξεκίνησαν την πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη έφτασαν στο διοικητήριο (ΥΜΑΘ) όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου επέστρεψαν στην πλατεία Δικαστηρίων.

Οι αντιδράσεις τους επικεντρώθηκαν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την πανεπιστημιακή φύλαξη από την αστυνομία, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο φοίτησης και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...