Εντυπωσιακή εξουδετέρωση βλήματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Μια… ανάσα από την παραλία (video)

Με ελεγχόμενη έκρηξη, εξουδετερώθηκε το πρωί, βλήμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην περιοχή της Αμμουδάρας, στο Ηράκλειο. Το βλήμα είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες από λουόμενο, σε μικρή απόσταση από την παραλία. Την Τετάρτη (14/10) η διαδικασία εξουδετέρωσης του έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, παρουσία βατραχανθρώπων αλλά και ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Η εντυπωσιακή έκρηξη συγκέντρωσε τα βλέμματα αρκετών λουομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία, μιας και η εξουδετέρωση του βλήματος έγινε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Σχετικό βίντεο μάλιστα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιάννης Γουρνιεζάκης , τις εντυπωσιακές εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατοχική οβίδα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από λουόμενο στην Αμμουδάρα, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από την ακτή και σε μικρό βάθος. Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ηρακλείου που έκανε την πρώτη αναγνώριση και κίνησε την διαδικασία ώστε να επιληφθεί της κατάστασης ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού με βατραχανθρώπους.

Από την πλευρά του, το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και χτες άνδρες του ειδικού κλιμακίου σχεδίασαν την επιχείρηση εξουδετέρωσης του πυρομαχικού. Συγκεκριμένα, δύτες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης (13/10) την τελευταία αυτοψία και σχεδίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση προκειμένου να αποσοβήσουν κίνδυνο ατυχήματος στην περιοχή.

Την Τετάρτη (14/10), με το πρώτο φως της ημέρας, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη της κατοχικής οβίδας, με μέτρα απομόνωσης και ασφαλείας στην περιοχή σε θάλασσα και στεριά, ενώ στο σημείο βρέθηκαν πλωτό σκάφος, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...