Ένταση στο Αιγαίο: Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι – Νέα επίθεση μέσω «Μέδουσα-10» και Oruc Reis

Η Τουρκία συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό ύφος να «επιτίθεται» στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αυτή τη φορά με αφορμή την πολυεθνική άσκηση «Μέδουσα-10», καθώς επίσης και με τις NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis, το οποίο υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών έφτασε περίπου στα έξι ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη.

Η Άγκυρα για ακόμα μια φορά «ανέβασε τους τόνους» με αβάσιμους ισχυρισμούς διά στόματος της εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπου κατηγορεί την ελληνική πλευρά για προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, που δεν προωθούν το διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

Αβάσιμες κατηγορίες από τους γείτονες – Τι είπε για «Μέδουσα-10»

Ειδικότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση με τρεις Navtex, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την ίδια ημέρα, στις 23 Νοεμβρίου, δύο από τις οποίες αλληλεπικαλύπτονται με τους χώρους εκπαίδευσης, για τους οποίους είχε εκδώσει και η Τουρκία Navtex, οι οποίες μάλιστα καλύπτουν νησιά τα οποία θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα.

Στη συνέχεια, κατηγορεί την Ελλάδα πως παρενόχλησε τα αεροσκάφη της Τουρκίας, τα οποία χρησιμεύουν ως βοηθητική υποστήριξη στην επιχείρηση Ναυτικής Φρουράς του ΝΑΤΟ, τη στιγμή μάλιστα που αυτά βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.

Επιπροσθέτως, γίνεται αναφορά στην άσκηση «Μέδουσα-10», όπου κατά την Άγκυρα «έδειξε και πάλι ποιοι επιθυμούν ένταση και ποιοι ξεφύγουν από την ειρήνη και τον διάλογο», τη στιγμή που η Τουρκία επιθυμεί πάντα «την ειρήνη, τον διάλογο και είναι υπέρ του πνεύματος καλής γειτονίας και συμμαχίας».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ότι: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε από όλα τα μέρη, ειδικά τους συμμάχους μας, να ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ναυτικό δίκαιο» υπογραμμίζει για να καταλήξει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας, όσο και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που αποτελούν και εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες.

Τι θα συμβεί με το Oruc Reis

Όλα αυτά, ενώ σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου, λήγει η παράνομη τουρκική Navtex για το Oruc Reis, με το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή να θέλει το πλοίο να επιστρέφει στην Τουρκία, σε μια περίοδο που το κλίμα τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένει βαρύ, αναφορικά με την συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Άγκυρας.

Σχετικά με τις δραστηριότητες του Oruc Reis το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «η χώρα συνεχίζει τις σεισμικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα της, με βάση τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: Philenews.com

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...