Ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ σε συγκέντρωση αλληλέγγυων των προσαχθέντων από Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/11) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν η αστυνομία απώθησε περίπου 100 άτομα που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τις προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους απέναντι από το μέγαρο της Αστυνομίας, ενώ μπροστά από το κτήριο έχει τοποθετηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Εξαρχείων προς το Πολυτεχνείο, λόγω της διπλής εφόδου το μεσημέρι της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη, από όπου προσήχθησαν 92 άτομα. Πλέον ο αριθμός των προσαχθέντων, σύμφωνα με το Έθνος, έχει φτάσει τα 102 άτομα.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, ενώ η αστυνομική παρουσία γύρω από το Πολυτεχνείο είναι έντονη. Η πορεία διαλύθηκε και τα άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία έκανε έφοδο στην πλατεία και προχώρησε σε προσαγωγές. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι προσαγωγές είναι μαζικές και οι περισσότερες έγιναν από μαγαζί στην οδό Βαλτετσίου…

Σημειώνεται ότι στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονταν από το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) δεκάδες άτομα με στόχο, όπως ανέφεραν, να κρατήσουν ανοιχτό το Ίδρυμα για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου. Ακολούθησε, η  απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, λόγω του κορονοϊού από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρόστιμα και για παραβίαση μέτρων για κορονοϊό

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε απόψε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Με πληροφορίες από News247, Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...