Ένας 37χρονος ομογενής μεταξύ των κατηγορουμένων για τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο – Παραδόθηκε οικειοθελώς

Μπορεί η εκλογή Μπάιντεν να έφερε νέο πολιτικό κλίμα στις ταραγμένες ΗΠΑ, ωστόσο τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αδιαμφισβήτητα θα αποτελούν «μαύρη» σελίδα στην αμερικανική ιστορία.

Πάνω από ένα μήνα μετά από την αποτρόπαια εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με τραγικά αποτελέσματα και πέντε νεκρούς, προκειμένου να ανατρέψουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, νέα στοιχεία έρχονται στο «φως».

Ένας 37χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής λέγεται πως βρέθηκε μεταξύ των κατηγορούμενων για την βίαιη εισβολή, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο λόγος, για τον Τέιλορ Τζέιμς Τζωνατάκη, ο οποίος παραδόθηκε οικειοθελώς στο «FBI» και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, με το όνομα και την φωτογραφία του να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ομογενής αντιμετωπίζει τις εξής βαριές κατηγορίες:

  • παρεμπόδιση θεσμικής διαδικασίας
  • επίθεση
  • χαλιναγώγηση ή παρεμπόδιση αξιωματούχων
  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • παράνομη εισβολή και παραμονή σε φυλασσόμενο κτήριο ή έδαφος
  • εμπλοκή σε πράξεις σωματικής βίας σε φυλασσόμενο κτήριο ή έδαφος
  • αταξία και παραβατική συμπεριφορά σε φυλασσόμενο κτήριο ή έδαφος
  • παρεμπόδιση κίνησης στους χώρους ή τα κτήρια του Καπιτωλίου και
  • εμπλοκή σε πράξεις σωματικής βίας στους χώρους ή τα κτήρια του Καπιτωλίου

«Η επανάσταση είναι η επανάσταση του Τραμπ η επανάσταση της MAGA»

Σε δηλώσεις του, ο Τζωνατάκης αρνήθηκε πως είναι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης ή ότι διαθέτει ρατσιστικές αντιλήψεις. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε της βαθιάς υποστήριξής του στον Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας ότι όντως βρισκόταν στο Καπιτώλιο την ώρα του πανικού, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Για εμένα, η επανάσταση είναι η επανάσταση του Τραμπ, η επανάσταση της MAGA, που είναι μια διαδικασία εντός των ορίων. Οτιδήποτε ανέφερα που ακούγεται διαφορετικό από αυτό, είναι υπερβολικό και ρητορικό», ανέφερε ο κατηγορούμενος, σε podcast του με τίτλο «Η οπτική του επαρχιώτη – Ειδησεογραφικός σχολιασμός για τον κοινό άνθρωπο».

Πλέον, ο Τζωνατάκης καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών στις 18 Δεκεμβρίου, στην Ουάσινγκτον. Παρά το γεγονός ότι η νομική μορφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται είναι γνωστή, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιες είναι οι αξιόποινες πράξεις στις οποίες προέβη το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ασπάζεται την συνωμοσιολογική ρητορική των QAnon, ο ίδιος κρατάει αποστάσεις, επισημαίνοντας πως η τελική πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν απέδειξε πως η θεωρία των Q δεν είναι αληθινή. «Εχουμε πολλά κοινά με τους ακολούθους του Q αλλά υπάρχει μια διαφορά. Το Q ούτε είδωλο είναι για μένα, ούτε ο θεός μου», κατέληξε ο Τζονατάκης.

Αθώος ο Τραμπ – Η απόφαση της Γερουσίας

Εντωμεταξύ, υπενθυμίζεται ότι κατά την ιστορική δίκη του Τραμπ, η Γερουσία των ΗΠΑ αποφάσισε την απαλλαγή του τέως προέδρου των ΗΠΑ, από τις κατηγορίες που δεχόταν για υποκίνηση εξέγερσης αναφορικά με την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Ειδικότερα, επτά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δεν συγκεντρώθηκε πλειοψηφία των δύο τριών. Στο σύνολο, 57 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ (10 λιγότερες ψήφοι από τις 67 που απαιτούνταν για την καταδίκη), ενώ 43 καταψήφισαν. Έτσι, με ψήφους 57-43 η Γερουσία απαλλάσσει τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, για την καταδίκη του οποίου χρειάζονταν 67 ψήφοι.

(Πληροφορίες από: ekirikas.com)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...