Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown η Κοζάνη – Εσπευσμένα στην περιοχή την Πέμπτη ο Χρυσοχοΐδης

Ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα, με την περιοχή να μπαίνει σε τροχιά ολικού lockdown.

Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή αύριο Πέμπτη (17/12) στις 9 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συναντηθεί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης και να καθορίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη αύριο στις 9.30 π.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ενώ σήμερα προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.240 κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στην Κοζάνη καταγράφηκαν 69 κρούσματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν κάποια χωριά που «φλέγονται», όπως δύο τοπικές κοινότητες (Λυγερή Κοζάνης και Φούφα Εορδαίας) που καταγράφουν σημαντικό πρόβλημα διασποράς αφού νοσούν ή έχουν συμπτώματα περίπου 30 άτομα.

«Υπάρχουν περιοχές όπως η Κοζάνη ως περιφερειακή ενότητα χωρίς καμία διάθεση στιγματισμού που μας ανησυχούν. Βλέπουμε τα στοιχεία και από την ενημέρωση του πρωθυπουργού ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα ή στο νοσοκομείο της Κοζάνης, αυτό κάτι λέει. Δεν είναι μόνο τα κρούσματα που συνδέονται με ένα cluster και αυτό σημαίνει ότι κάτι υπάρχει. Για αυτό το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί, μακάρι να μην χρειαστεί. Θα αποδειχτεί αν χρειάζεται ή όχι από τη συμπεριφορά μας», είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αυστηρότερα μέτρα σημαίνει ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν ξανά καταστήματα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και θα επιβληθεί πιο αυστηρή απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...