«Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει και τους ανέργους»

«Μητσοτάκης, Καραμανλής, Κεφαλογιάννης “ξηλώνουν” την πρόβλεψη δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στην επικράτεια με τα ΜΜΜ. Ο άνεργος εκτός της περιφέρειάς του παύει να θεωρείται άνεργος», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και της αναπληρώτριας τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής καταστροφής και αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα πλήττει και τους ανέργους. Με μια μικρόψυχη και αντικοινωνική απόφαση, περιορίζει το δωρεάν δικαίωμα μετακίνησής τους στην επικράτεια», προσθέτουν.

«Δηλαδή, όταν ο άνεργος της Πάτρας ψάχνει δουλειά στην Αθήνα, παύει να θεωρείται άνεργος και πρέπει να πληρώνει. Αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Για εξοικονόμηση κονδυλίων ή για τιμωρία των ανέργων», συμπληρώνουν.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Κεφαλογιάννης πρέπει να καταλάβουν ότι ακυρώνουν κάθε κοινωνική πολιτική με τις περικοπές δικαιωμάτων και επιδομάτων», σημειώνουν.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι – όπως είχε προβλέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο σε αυτά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους», καταλήγουν.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...