Εμβόλια, τεστ και κοινή λογική στην απόσυρση περιοριστικών μέτρων στην τηλεδιάσκεψη του ΕΚ

Εμβόλια, συντονισμός σε σχέση με τα τεστ και κοινή προσέγγιση στη σταδιακή απόσυρση περιοριστικών μέτρων ενόψει των διακοπών του τέλους του έτους θα βρεθούν στο επίκεντρο της Τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ξεκινά σήμερα στις 18:00.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ προτείνει οι ηγέτες να επικεντρωθούν σε τρία θέματα.

Πρώτον, σχετικά με τα τεστ, οι ηγέτες θα πρέπει να συμφωνήσουν στην ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης για γρήγορα τεστ αντιγόνου. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την αμοιβαία αναγνώριση τόσο των PCR όσο και των γρήγορων τεστ. Αυτό θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προοδευτική αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων, όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις», όπως ανέφερε.

Δεύτερον, οι ηγέτες «πρέπει να καταγράψουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα εμβόλια και να συζητήσουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, το ζήτημα της επικοινωνίας με το κοινό θα είναι το κλειδί», επισημαίνει.

Τρίτον, οι ηγέτες «πρέπει να συζητήσουν για την πορεία προς τα εμπρός και να εξηγήσουν ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν στο εγγύς μέλλον, ιδίως σε σχέση με τις διακοπές στο τέλος του έτους. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα, οι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν μια κοινή προσέγγιση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και αντλώντας διδάγματα από την προηγούμενη εμπειρία μας», εξήγησε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας, ο Πρόεδρος Μισέλ θα επιστήσει την ανάγκη ανταλλαγής δεδομένων για την υγεία εντός της ΕΕ για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Γενικότερα, ο Πρόεδρος θα επισημάνει επίσης ορισμένα πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα, όπως η ιδέα μιας διεθνούς συνθήκης για την ενίσχυση της καταπολέμησης των μελλοντικών πανδημιών στο πλαίσιο της ΠΟΥ.

Πριν ξεκινήσουν οι ηγέτες την εξέταση της κατάστασης της πανδημίας, η εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου θα τους ενημερώσει εν συντομία για την τρέχουσα συζήτηση σχετικά με το ΠΔΠ 2021-27 και το Ταμείο ανάκαμψης. Ο Πρόεδρος έχει ζητήσει οι παρεμβάσεις των 27 να περιορίζονται στα τρία λεπτά.

Μάας: Ελπίδες για στενότερη συνεργασία της ΕΕ με την κυβέρνηση Μπάιντεν για τον κορονοϊό

Η Ευρώπη ελπίζει σε μία στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την παγκόσμια διανομή του εμβολίου, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε την Πέμπτη (19/11) η Γερμανία, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με το «Reuters» οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον θα πρέπει επίσης να συντονιστούν περισσότερο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως τόνισε ο Μάας πριν από την πρώτη συνάντηση με τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις εκλογές των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ζήτημα όπου δεν εξαρτώνται πάρα πολύ η μία πλευρά από την άλλη», πρόσθεσε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ χρειάζονται μια νέα διατλαντική συμφωνία», κατέληξε.

Πηγές: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...