Ελλάδα vs Τουρκία: Τις 5 πρώτες ημέρες του Μαρτίου οι διερευνητικές επαφές στην Αθήνα – Δήλωση «φωτιά» από τον Ακάρ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του CNN TÜRK, ο νέος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – τις πρώτες 5 ημέρες του Μαρτίου στην Αθήνα. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, παράλληλα με τις διερευνητικές επαφές, ενδεχομένως να ξεκινήσουν και οι πολιτικές διαβουλεύσεις και οι συναντήσεις μεταξύ στρατιωτικών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πηγές, πάντως, σε πολύ υψηλό – όπως τονίζεται ειδικά – επίπεδο επισημαίνουν ότι κατά τον προηγούμενο γύρο των διερευνητικών επαφών που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών είχαν συμφωνήσει να προβούν σε μία κοινή δήλωση μετά το πέρας των συνομιλιών, αλλά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε οδηγίες να μη γίνει αυτή η κοινή δήλωση. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Δένδιας σαμποτάρει τη διαδικασία κι ότι αυτό έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιωματούχοι της οποίας αναγνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα υπονομεύει τη διαδικασία.

Aκάρ: Όσοι δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία της Τουρκίας, μας επιτίθενται

«Η δουλειά της Τουρκίας είναι η άμυνα και η ασφάλεια. Η επιβίωση του κράτους και του έθνους μας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

Ο Τούρκος υπουργός χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι δραστηριότητές μας διεξάγονται σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, λένε. Ο στρατός σιωπά, ο υπουργός δεν μιλάει. Να αντιταχθούν, να πάρουν θέση, λένε. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Τα καθήκοντά μας είναι σαφή. Η δουλειά μας είναι στο βόρειο Ιράκ, στη Συρία, τη Λιβύη, την Aνατολική Μεσόγειο… Η δουλειά μας είναι η άμυνα και η ασφάλεια.

Η επιβίωση του κράτους και του έθνους μας. Όταν πρόκειται για εθνικά συμφέροντα, όλοι γίνονται ένα. Δυστυχώς, δεν μπορούν να το δουν αυτό. Αφήστε τους να μας επικρίνουν. Οι επιθέσεις εναντίον των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων γίνoνται από όσους δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία της χώρας μας, η οποία έχει επεκτείνει το πεδίο επιρροής και ενδιαφέροντός της και αποτελούν σημείο αναφορά στις διεθνείς σχέσεις».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...