ΕΛΑΣ: Απαγόρευσε συγκέντρωση στην μνήμη των Φουντούλη και Καπελώνη

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο Κυριακή (1/11) από το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου του 2013, όταν δολοφονήθηκαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο.

Οπαδοί του κόμματος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την πατρίδα» είχαν προγραμματίσει να τιμήσουν τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη με  πορεία που θα ξεκινούσε από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία και θα κατέληγε στο κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου.

Παράλληλα, αντι-συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα από μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Το βράδυ του Σαββάτου οι παραπάνω συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διότι κρίθηκε ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων: Την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασιστήκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...