Εκτελέστηκαν 21 κατάδικοι για «τρομοκρατία» στο Ιράκ

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τη Δευτέρα (16/11) 21 άτομα με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» στο Ιράκ. Οι συγκεκριμένοι άντρες, όλοι καταδικασμένοι για πρόσφατα ή παλιότερα αδικήματα «τρομοκρατίας», θανατώθηκαν δια απαγχονισμού στη φυλακή «Hout», στην επαρχία «Zi Qar» στα νότια της χώρας.

Η ασιατική χώρα, κατέχει, μάλιστα, υψηλή θέση στη λίστα των κρατών που εφαρμόζουν τις περισσότερες θανατικές ποινές στον κόσμο.

Από τότε που το Ιράκ ανακοίνωσε στα τέλη του 2017 τη νίκη ενάντια στην ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), το τελευταίο είδωλο των τζιχαντιστών σε μια χώρα που για είκοσι χρόνια μετρούσε πληγές από επιθέσεις και τη ριζοσπαστική εξέγερση των Σουνιτών, τα ιρακινά δικαστήρια διέταξαν εκατοντάδες θανατικές ποινές.

Στη συνέχεια, εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κούρδο Μπαρχάμ Σαλέχ, να επικυρώσει τα διατάγματα εκτέλεσης, όπως και συνέβη για τους 21 καταδίκους, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Αυτές καθώς και εκατοντάδες ακόμα ισόβιες ποινές, έχουν επιβληθεί σε Ιρακινούς και εκατοντάδες αλλοδαπούς – άνδρες και γυναίκες – βάσει ποινικού κώδικα που προβλέπει θάνατο για όποιον ενταχθεί «σε τρομοκρατική οργάνωση», ανεξάρτητα από το αν ο κατηγορούμενος πολεμούσε στις τάξεις της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα naftemporiki.gr, μέχρι στιγμής, κανένας από τους αλλοδαπούς των ΗΠΑ που καταδικάστηκαν σε θάνατο δεν έχει απαγχονιστεί, αλλά αναμένεται η εκτέλεση 11 Γάλλων και ενός Βέλγου στο Ιράκ.

Η Βαγδάτη ξεχωρίζει τακτικά από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ζήτημα της θανατικής ποινής. Το 2019, το Ιράκ εκτέλεσε 100 καταδίκους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...