Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους τους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – Τι ανακοινώθηκε

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους τους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μετά από εισήγηση και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Η έκτακτη ενίσχυση που θα καταβληθεί θα είναι ουσιαστικά το διπλάσιο του ύψους της μηνιαίας ενίσχυσης. Με την τακτική καταβολή του θα λάβουν διπλάσιο ύψος ενίσχυσης.

Τι σημαίνει αυτό

-Ο ωφελούμενος του εισοδήματος που λαμβάνει ως άγαμος 200 ευρώ το μήνα, θα λάβει τον Δεκέμβριο 400 ευρώ.

-Ο ωφελούμενος έγγαμος που λαμβάνει 300 ευρώ, θα λάβει 600 ευρώ. Ο ωφελούμενος έγγαμος με ένα ανήλικο μέλος κάθε μήνα λαμβάνει 350 ευρώ, και τον Δεκέμβρη θα λάβει 700 ευρώ.

-Ο ωφελούμενος έγγαμος με 2 ανήλικα τέκνα λαμβάνει 400 ευρώ και θα λάβει 800 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιπλέον κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης

«Στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνουν σήμερα ένα έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης, για το μήνα Δεκέμβριο, των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος», είπε σχετικά ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...