Εκλογές στις ΗΠΑ: Παγκόσμια ανακούφιση για τη νίκη του Μπάιντεν – Τα μηνύματα των πολιτικών ηγετών (video)

Η θριαμβευτική επικράτηση του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές έγινε αποδεκτή με μεγάλη ανακούφιση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών παγκοσμίως, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φοβόντουσαν μια δεύτερη θητεία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου κι επιπλέον επιθυμούν την επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία για το κλίμα.

Μια σειρά από πολιτικούς εκφράστηκαν είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε με αναρτήσεις στα social media για τη νίκη του Μπάιντεν και τη νέα μέρα που ξημερώνει στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την εξαιρετική εταιρική σχέση Ελλάδος- ΗΠΑ και να ενισχύουμε τους ελληνοαμερικανικούς δεσμούς».

Νίκος Αναστασιάδης: (Πρόεδρος Κύπρου)

«Συγχαρητήρια στον καλό μου φίλο και φίλο της Κύπρου εκλεγμένο Πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν. Τις καλύτερες ευχές μου για την πλέον επιτυχημένη και παραγωγική θητεία. Προσβλέπω σε στενή συνεργασία προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Άγκελα Μέρκελ (Καγκελάριος Γερμανίας)

«Θερμά συγχαρητήρια! Οι αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν. Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Του εύχομαι από καρδιάς τύχη και επιτυχία και συγχαίρω επίσης την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη εκλεγμένη Αντιπρόεδρο της χώρας της.

Προσβλέπω στην μελλοντική συνεργασία με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Η διατλαντική μας φιλία είναι αναντικατάστατη, εάν θέλουμε να υπερβούμε τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της εποχής».

Χάικο Μάας (Γερμανός ΥΠΕΞ)

«Είναι καλό που έχουμε επιτέλους σαφείς αριθμούς. Προσβλέπουμε στην συνεργασία με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση. Θέλουμε να επενδύσουμε στην συνεργασία μας για ένα νέο διατλαντικό ξεκίνημα, ένα «New Deal»

Εμανουέλ Μακρόν: Πρόεδρος Γαλλίας

«Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Πρόεδρό τους. Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις! Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Ας εργαστούμε από κοινού!».

Πέδρο Σάντσεθ (Πρωθυπουργός Ισπανίας)

«Ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγχαρητήρια @JoeBiden και @KamalaHarris. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και ό,τι καλύτερο. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Μπόρις Τζόνσον (Πρωθυπουργός Βρετανίας)

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και στην Κάμαλα Χάρις για το ιστορικό της επίτευγμα.

Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχός μας και προσβλέπω στην στενή συνεργασία μας στις κοινές μας προτεραιότητες, από την κλιματική αλλαγή ως το εμπόριο και την ασφάλεια».

Ντόμινικ Ράαμπ

«Ήταν μια στενή αναμέτρηση και ο Ντόναλντ Τραμπ αγωνίστηκε σκληρά. Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με την νέα κυβέρνηση – η φιλία Ηνωμένου Βασιλείου-Ηνωμένων Πολιτειών αποτέλεσε πάντα μια δύναμη για το καλό στον κόσμο».

Τζουζέπε Κόντε

«Συγχαρητήρια στον αμερικανικό λαό και τους θεσμούς για την εξαιρετική αυτή απόδειξη της ζωτικότητας της δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να ενισχύσουμε τη διατλαντική σχέση. Οι ΗΠΑ μπορούν να υπολογίζουν στην Ιταλία ως έναν σταθερό σύμμαχο και στρατηγικό εταίρο».

Σέρτζιο Ματαρέλα (Πρόεδρος Ιταλίας)

«Θέλω να εκφράσω εξ ονόματος της Ιταλικής Δημοκρατίας και προσωπικά τα θερμότερα συγχαρητήρια για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται τη συμβολή των ΗΠΑ, που εδώ και πολύ καιρό πρωταγωνιστούν στην οικοδόμηση των κανόνων της πολυμέρειας, για την αντιμετώπιση μιας άνευ προηγουμένου κρίσης, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Είμαι πεπεισμένος ότι υπό την προεδρία σας, η Ιταλία και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσουν να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς μιας βαθιάς φιλίας στο όνομα των κοινών αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας που τους ενώνουν».

Μιχόλ Μάρτιν (Πρωθυπουργός Ιρλανδίας)

«Απηύθυνα τα θερμότερα συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Η Ιρλανδία είναι περήφανη για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, όπως είμαστε όλοι περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Ιρλανδίας και τους προγόνους τους, των οποίων ο μόχθος και η ιδιοφυία έχουν εμπλουτίσει την ποικιλομορφία που τροφοδοτεί την Αμερική».

Βολοντιμίρ Ζελένσκι (Πρόεδρος Ουκρανίας)

«Συγχαρητήρια στον @JoeBiden (Τζο Μπάιντεν) και την @KamalaHarris (Κάμαλα Χάρις)! Η Ουκρανία είναι αισιόδοξη για το μέλλον της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ανέκαθεν συνεργάζονταν στην ασφάλεια, το εμπόριο, τις επενδύσεις, τη δημοκρατία, τη μάχη κατά της διαφθοράς. Η φιλία μας γίνεται μόνο δυνατότερη!».

Μαρκ Ρούτε (Πρωθυπουργός Ολλανδίας)

«Εκ μέρους του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου θα ήθελα να συγχαρώ τον @JoeBiden και την @KamalaHarris για την εκλογική τους νίκη ύστερα από έναν αμφίρροπο αγώνα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των χωρών μας και ελπίζω να συνομιλήσω μαζί του γι’ αυτά τα θέματα σύντομα».

Έρνα Σόλμπεργκ (Πρωθυπουργός Νορβηγίας)

«Εκ μέρους της νορβηγικής κυβέρνησης, συγχαίρω τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη. Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Νορβηγίας και συνεργαζόμαστε στενά σε πολλούς τομείς.

Ο κόσμος χρειάζεται την αμερικανική ηγεσία για να επιλύσει τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση Μπάιντεν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και της κλιματικής αλλαγής».

Τζάστιν Τριντό (Πρωθυπουργός Καναδά)

«Ανυπομονώ να εργαστώ με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Χάρις, τη διοίκησή τους και το Κογκρέσο των ΗΠΑ προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε μαζί στις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις».

Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι (Πρόεδρος Αιγύπτου)

«Ο πρόεδρος τόνισε την προσδοκία για συνεργασία και κοινή δράση για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και ΗΠΑ, προς το συμφέρον των δύο φίλων χωρών και λαών», αναφέρει ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας

Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι (Εμίρης του Κατάρ)

«Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Τις καλύτερες ευχές μου στον λαό των ΗΠΑ και ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...