Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε ξανά για νοθεία και μεγάλα δίκτυα τον «έκοψαν» στον αέρα (video)

Βλέποντας ότι οι πιθανότητες επικράτησής του στις αμερικανικές εκλογές μειώνονται δραματικά, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει επικοινωνιακό πόλεμο κατά του αντιπάλου του αλλά και των θεσμών και οι δηλώσεις του δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα στις ΗΠΑ. Σε βαθμό που μπορούν να χαρακτηριστούν από προκλητικές έως και απαράδεκτες.

Μιλώντας χθες από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ξανά λόγο για απόπειρα κλοπής της νίκης του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία. Υπάρχει νοθεία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα».

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι σε ορισμένες πολιτείες (προφανώς σε αυτές που χάνει), εκλογικοί αντιπρόσωποι μετρούν καταμετρούν ψήφους που έχουν κατατεθεί παράνομα αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα και προειδοποίησε ότι «θα έχουμε πολλές δίκες στο εγγύς μέλλον. Από ότι φαίνεται, ο επόμενος πρόεδρος θα αποφασιστεί στις δικαστικές αίθουσες».

Το σημαντικό σε όλο αυτό το παραλήρημα του Τραμπ είναι ότι μπορεί να πείθει κάποιους από τους ψηφοφόρους του, δεν πείθει όμως πολλούς ρεπουμπλικανούς που παίρνουν απόσταση από τα λεγόμενά του. Και εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον δεν του προσφέρεται απλόχερα το έδαφος να προκαλεί. Ενδεικτικό είναι ότι μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC και NBC τον έκοψαν σε ζωντανή μετάδοση μόλις ανέφερε τα περί νοθείας.

Παρουσιαστής εκπομπής του δικτύου MSNBC ανέφερε στον αέρα: «Εδώ είμαστε πάλι, στην άβολη θέση όχι μόνο να διακόψουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά να τον διορθώσουμε. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι, δεν υπάρχει νίκη Τραμπ».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...