Εκλογές στις ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικυρώθηκε και επίσημα το βράδυ της Δευτέρας (23/11), από την Πολιτειακή Επιτροπή των Ψηφολεκτών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν δύο Ρεπουμπλικάνοι και δύο Δημοκρατικοί, μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τους αξιωματούχους που θα στελεχώσουν μια σειρά κρίσιμων υπουργείων και θέσεων συμβούλων στον Λευκό Οίκο.

Πώς θα γίνει η μετάβαση εξουσίας

Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο η ομοσπονδιακή υπηρεσία στην οποία επαφίεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, και η οποία δεν έχει ακόμη εγκρίνει την παράδοση στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μια εκπρόσωπος της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών (GSA) είπε ότι η υποδιευθύντρια Άλισον Μπριγκάτι θα μιλήσει με τους Δημοκρατικούς προέδρους και τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 30 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών.

Η GSA θα κάνει επίσης μια ενημέρωση στους εκπροσώπους τριών Επιτροπών της Γερουσίας, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι της Βουλής, πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι των δύο Επιτροπών και των δύο Υποεπιτροπών της Βουλής απέρριψαν αυτό το σχέδιο και απαίτησαν να τους ενημερώσει η επικεφαλής της GSA, η Έμιλι Μέρφι, αύριο Τρίτη.

«Κάθε επιπλέον ημέρα που χάνεται είναι μια ημέρα κατά την οποία διακυβεύεται η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία του αμερικανικού λαού, καθώς η επόμενη Διοίκηση των Μπάιντεν-Χάρις δεν μπορεί να προετοιμαστεί πλήρως για την πανδημία του κορονοϊού, για την φρικτή οικονομική κρίση του έθνους μας και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισαν.

Η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται σε αυτήν την ελάχιστα γνωστή ομοσπονδιακή υπηρεσία, η οποία ωστόσο είναι η αρμόδια για να αναγνωρίσει επισήμως το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της εξουσίας από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στην ομάδα του Μπάιντεν.

Η Μέρφι δεν έχει ακόμη εγκρίνει επισήμως τη μεταβίβαση της εξουσίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...