Έκκληση Εξαδάκτυλου για κορονοϊό: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή (video)

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με την πορεία της πανδημίας καθώς και το «άνοιγμα» του lockdown και της Οικονομίας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» την Τετάρτη (10/3).

«Πράγματι η θετικότητα περίπου σε όλη τη χώρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι παρόμοια. Η Αττική έχει το ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του ότι ηγείται αυτής της κούρσας, είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτήν την κούρσα, κατά συνέπεια τα κρούσματα μεταφράζονται σε νοσηλείες και οι νοσηλείες σε ανάγκες εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου, στο «Live News».

«Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι η αύξηση των ανθρώπων που διασωληνώνονται είναι σχετικά βραδύτερη ως ρυθμός – όχι ως αριθμός – είναι βραδύτερη από το φθινόπωρο και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα», είπε ο κύριος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα»

Σε ερώτηση για το πότε να αναμένουμε ένα άνοιγμα του lockdown, ο κύριος Εξαδάκτυλος απάντησε ως εξής: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η επιλογή είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας να βρούμε το κουράγιο και να συνεχίσουμε… Δεν ξέρω τι να σας πω, σήμερα είναι η ώρα που οι γιατροί όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε στο να αντιμετωπίσουμε και να παρέχουμε υγεία στους πολίτες… Το πότε θα κάνουμε το επόμενο βήμα θα το πούμε λίγο αργότερα. Σήμερα δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή».

Έκκληση Κικίλια προς τους ιδιώτες γιατρούς

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ, απηύθυναν έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να «βάλουν πλάτη», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πιέζεται και η Αττική… στενάζει, εξαιτίας της πανδημίας, μετά και τις ανακοινώσεις με τα τελευταία στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

(Πληροφορίες: MEGA)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...