Εκκένωση του «Ερυθρού Σταυρού» – Μετατρέπεται εκτάκτως σε νοσοκομείο covid

Το γεγονός ότι φτάσαμε μέσα σε λίγα 24ωρα από εκεί που το ΕΣΥ πιεζόταν, να υπάρχουν πλέον διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οδήγησε τις υγειονομικές Αρχές να ρίξουν κι άλλα όπλα στη μάχη και μάλιστα άρον άρον.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκένωση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ούτως ώστε να μετατραπεί με τη σειρά του αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid για να εξυπηρετήσει τις πολύ αυξημένες ανάγκες. Πρόκειται για μία κίνηση που θεωρήθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας, το οποίο αναμένεται να προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις το απόγευμα.

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού σε νοσοκομείο covid γίνεται στα πρότυπα του Σωτηρία και του Σισμανογλείου.

Αναφορές για 3.000 κρούσματα σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία αναμένεται νέα «έκρηξη» στα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000 τα κρούσματα, αριθμός που επιβεβαιώνει τους φόβους των ειδικών για άμεσο άνοιγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι αριθμοί αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.533 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 12.459 τεστ. Παράλληλα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 605 ασθενείς. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 600 για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο υψηλότερος αριθμός διασωληνωμένων στην Ελλάδα είχε καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου (622).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...