Εκατοντάδες στο νοσοκομείο από μυστηριώδη ασθένεια στην Ινδία – Ποια είναι τα συμπτώματα

Μια άγνωστη έως τώρα ασθένεια έχει οδηγήσει 227 ανθρώπους σε νοσηλεία, ενώ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο στην περιοχή Άντρα Πραντές της νοτιοανατολικής Ινδίας.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τα αίτια της ασθένειας, η οποία σάρωσε την πόλη Ελούρου μέσα στο Σαββατοκύριακο (5-6/12).

Συμπτώματα

Οι ασθενείς παρουσίαζαν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων από ναυτία μέχρι κρίσεις και λιποθυμίες, σύμφωνα με γιατρούς.

«Οι άνθρωποι που αισθάνονταν άρρωστοι, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετούς αφού παραπονέθηκαν για τσούξιμο στα μάτια. Ορισμένοι λιποθύμησαν ή πάθαιναν κρίσεις», δήλωσε ιατρικός εργαζόμενος στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο του Ελούρου, μιλώντας στην εφημερίδα «The Indian Express».

Εβδομήντα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 157 νοσηλεύονται ακόμα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Μοιραίος συνδιασμός με Covid – 19

Καθώς η χώρα έχει σημειώσει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη μάχη που δίνει η Ινδία ενάντια στην πανδημία.

Το Άντρα Πραντές είναι μια από τις περιοχές που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με τα κρούσματα της COVID-19 να ανέρχονται σε 800.000. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο εγχώριο απολογισμό.

Ωστόσο,  ο κορονοϊός δεν φαίνεται να είναι η αιτία των αυξημένων νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας της περιοχής δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν αρνητικοί, καθώς τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχαν καμία ένδειξη μόλυνσης από ιό.

«Αποκλείσαμε τη μόλυνση του νερού ή την ατμοσφαιρική ρύπανση ως πιθανές αιτίες αφότου οι αρμόδιες αρχές επισκέφθηκαν τις περιοχές όπου οι άνθρωποι νόσησαν»σημείωσε. «Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια και μόνο η εργαστηριακή ανάλυση θα αποκαλύψει τι είναι».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...