Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το FBI έχει ανοίξει 160 φακέλους υποθέσεων – Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 70 περιπτώσεις

Το FBI έχει ανοίξει 160 φακέλους υποθέσεων στην έρευνά του για την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στην Ουάσινγκτον.

Ο Στίβεν Ντ’Αντουόνο είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι το FBI έχει λάβει 100.000 βίντεο και φωτογραφίες ως πληροφορίες.

Ο εισαγγελέας Μάικλ Σέργουιν ανέφερε ότι έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 70 υποθέσεις και αναμένει ότι θα αυξηθούν σε εκατοντάδες.

Όπως έχει γίνει γνωστό το FBI ενημέρωσε τους Δημοκρατικούς για σχέδιο ένοπλης επίθεσης στο Καπιτώλιο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Τραμπ να κηρύξει την Ουάσινγκτον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να δώσει το «οκ» στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στις Ομοσπονδιακές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Όπως προκύπτει από αυτά που μετέφεραν σε κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών οι νέοι επικεφαλής της ασφάλειας στην αστυνομία του Καπιτωλίου, το ένα από τα τρία σενάριο που θεωρείται και ως το πιο σοβαρό και απειλητικό, θέλει μεγάλο όγκο ένοπλων διαδηλωτών να επιχειρούν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο με στόχο να παρεμποδίσουν τους Δημοκρατικούς να μπουν για την ορκωμοσία. Είναι μάλιστα διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα, να σκοτώσουν δηλαδή όποιον επιχειρήσει να εισέλθει αι τολμήσει να αφαιρέσει την εξουσία από τους Ρεπουμπλικανούς.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...