Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο ήρωας αστυνομικός που στάθηκε ανάχωμα στον ακροδεξιό όχλο (video)

Σε ήρωα αναδείχθηκε ένας μαύρος αστυνομικός του Καπιτωλίου, ο οποίος αντιστάθηκε στον όχλο των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο. Ο Γιουτζίν Γκούντμαν, ύψωσε το ανάστημά του προκειμένου να εμποδίσει τους εισβολείς να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας.

Για την ακρίβεια, τους έστρεψε προς άλλη κατεύθυνση, όπου είχε ζητήσει την έλευση ενισχύσεων.

Σε βίντεο που κατέγραψαν με τα κινητά τους δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο, ο αστυνομικός κατάφερε να οδηγήσει σε άλλο σημείο τον όχλο, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Ένα από αυτά, παρουσιάζει τον Γκούντμαν να απευθύνεται στον αρχηγό τουπλήθους, ο οποίος αργότερα κατονομάστηκε ως ο Νταγκ Τζένσεν και εν τέλει συνελήφθη, ζητώντας του να υποχωρήσει.

Παράλληλα, ο άνδρας λειτούργησε ως δόλωμα για να απομακρύνει τον όχλο από τις πόρτες της Γερουσίας, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους αστυνομικούς να φτάσουν εκεί εγκαίρως.

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί

Αντίθετα με την πράξη του Γκούντμαν, δύο άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου (USCP) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της συμπεριφοράς τους κατά την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Τεντ Ράιαν, βουλευτής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί την πολιτεία Οχάιο.

Συγκεκριμένα, ο ένας αστυνομικός τράβηξε σέλφι με τους ταραχοποιούς, ενώ ο δεύτερος φόρεσε καπελάκι MAGA («Make America Great Again», «ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της») που ειναι το σύνθημα της εκστρατείας του Τραμπ) και άρχισε να δίνει οδηγίες στους ταραχοποιούς.

Ο υπηρεσιακός αρχηγός της USCP θεώρησε τις ενέργειές τους επαρκή αιτία για να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα, όπως διευκρίνισε ο Δημοκρατικός πολιτικός, μέλος υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιβλέπει το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...