Εισαγγελική παρέμβαση για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης αναφορικά με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις ανακοινώσεις της περασμένης Τρίτης (12/1) και τα οποία εμφάνιζαν 38 επιπλέον «ξεχασμένα» κρούσματα (από τα συνολικά 53) του περασμένου… Νοέμβρη. Τα περιστατικά αυτά, όπως έγινε γνωστό προέρχονταν από δειγματοληψίες που έγιναν στις 9 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Τετάρτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Παράλληλα, σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Πώς προέκυψε το «αλαλούμ»

Όλα ξεκίνησαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορονοϊού, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Κασαπίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου στην Κοζάνη, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε για το γεγονός, είναι πολύ σημαντικό το ότι φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και αναγκαία ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα εν αγνοία τους πολίτες να μεταδίδουν τον ιό.

Στη συνέντευξη μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην ΚοζάνηΙορδάνης Ρωμιόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 12 του μήνα, ήταν 15 και όχι 53.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας, Χαρίσης Γκοβεδάρος, υποστήριξε ότι 31 ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για το νομό Κοζάνης, άλλα εννέα στις 11/1, ενώ ακόμα εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την περιοχή και μέσα στο Δεκέμβριο.

«Είναι γεγονός ότι υπήρχαν ετεροχρονισμένα δηλωθέντα κρούσματα. Πρόκειται για μία αστοχία του συστήματος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τις διορθώσουμε αυτές τις αστοχίες. Δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους αρμόδιους δημόσιους φορείς, αφού λάθη γίνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε με ασφάλεια τις ζωές μας», ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...