Εικόνες χάους στο ΕΣΥ – Το Λαϊκό σταμάτησε στις 21.00 τις εισαγωγές ασθενών γιατί «φράκαρε»

Χάος… Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί, αν μπορεί, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο ΕΣΥ και έχει οδηγήσει ανθρώπους να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τα όριά τους και διευθυντές νοσοκομείων να ζητούν να γίνει κάτι έστω και την ύστατη στιγμή ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς οι εφημερίες γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες. Ενδεικτικό είναι αυτό που συνέβη χθες στο Λαϊκό όπου στις 21.00 το βράδυ έκλεισαν οι πόρτες και το νοσοκομείο δε δεχόταν άλλες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, καθώς δεν υπήρχε πλέον κρεβάτι ούτε για δείγμα…

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον επτά περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική», δηλώνει στο Open TV ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού και συμπληρώνει:

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 διαθέσιμα κρεβάτια και επτά φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και δύο διασωληνωμένοι εδώ και πέντε μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid».

Το Λαϊκό, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Σύμφωνα με το Open TV, συνολικά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 5.025 ασθενείς, με τους 3.893 σε απλές κλινικές και τους 1.132 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Στα νοσοκομεία της Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά που έχουν παραχωρήσει κλίνες, νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς της χώρας (2.549, με τους 390 να είναι διασωληνωμένοι).

Αν μη τι άλλο, το θετικό είναι ότι από σήμερα, μπαίνουν στη μάχη και το ΝΙΜΤΣ με το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, στα οποία θα νοσηλεύονται non covid περιστατικά, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός που θα δέχεται μόνο Covid περιστατικά.

Η κατανομή ασθενών στα νοσοκομεία

Βάσει των νεότερων στοιχείων, στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 267 ασθενείς σε απλές κλίνες, στο Σωτηρία 210, στον Ευαγγελισμό 166, στον Ερυθρό Σταυρό 157 ασθενείς, στο Ιπποκράτειο 111, στο Αμαλία Φλέμιγκ 120, στο Αττικόν 236, στο Θριάσιο 105, και στο Τζάνειο 120.

Σε ό,τι αφορά στη νοσηλεία στις ΜΕΘ, μεγάλο βάρος σηκώνουν το Σωτηρία που νοσηλεύει 99 ασθενείς, ο Ευαγγελισμός 56, το ΚΑΤ 46, το Αττικόν 45 και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας 107.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...