«Έφυγε» ξαφνικά η 33χρονη Έλλη Διβάνη, του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων Divani

Πέθανε η 33χρονη Έλλη Διβάνη η κόρη του Ερρίκου Διβάνη, εκ των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «Divani», σκορπώντας τον θρήνο στην οικογένειά της και στους φίλους της.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (09/03) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη γυναίκα πέθανε μία μέρα μετά τα γενέθλιά της. Δεν έχουν γίνει, ωστόσο, γνωστά τα αίτια του θανάτου της, ενώ σήμερα αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης

Το 1958, δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Διβάνης, εγκαινίασαν το πρώτο ξενοδοχείο τους στα Τρίκαλα, το οποίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα με 65 δωμάτια.

Αμέσως μετά την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία ο Αριστοτέλης Διβάνης άνοιξε και το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο του Ομίλου στην Καλαμπάκα, με φόντο τα Μετέωρα. Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος ήταν ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία και άρχισε να επεκτείνεται και στην πόλη της Λάρισας.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα δύο αδέρφια σε συνεργασία με τον κ. Ζαφόλια εγκαινιάζουν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο στην Αθήνα. Τα επόμενα χρόνια προβλέποντας τις τουριστικές ροές εξαγοράζουν το Corfu Kanoni. Έτσι, «γεννιέται» το πολυτελές Divani Corfu Palace . Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Ο Όμιλος εξαγοράζει τότε το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel.

Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί τις πρώτες επιλογές για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων και συνεδρίων εκείνη την περίοδο. Στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος προχωρά σε μια σημαντική επένδυση εξαγοράζοντας το Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη.

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) και μετρά πλέον 60 χρόνια παρουσίας στον κλάδο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...