Έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, κατέθεσε εναντίον της και πλέον είναι στη ΝΔ – «Συμπαθούσα την προσωπικότητα του Χίτλερ»

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε εναντίον της επώνυμα, αποχωρώντας από την εγκληματική οργάνωση το 2013. Ο λόγος για τον Ηλία Σταύρου, πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή και μάρτυρα κατηγορίας εναντίον της.

Ο κ. Σταύρου, ο οποίος το 2014 έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στους Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη, περιέγραψε την εμπειρία του στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης, από το 2005 οπότε και εγγράφηκε ως μέλος μέχρι και το 2013 που αποχώρησε.

Όπως είπε: «Εντάχθηκα στη Χρυσή Αυγή τον Γενάρη του 2005, ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Έφυγα την 2α Δεκεμβρίου του 2013, έχοντας αιτηθεί την αποχώρησή μου από 25 Ιουνίου του 2013.

Όταν βρέθηκα στην Αθήνα να εργαστώ ως στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, ήρθα σε επαφή με την ηγεσία του κόμματος. Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ζησιμόπουλου.

Οι έκνομες ενέργειες, μιλάω για επιθέσεις σε μετανάστες, άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου, που ως τότε εγώ νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων του κόμματος, αντιλήφθηκα, όταν είδα οι ενέργειες να κλιμακώνονται και το κόμμα να μην επιβάλει κάποια πειθαρχική ποινή στους ανθρώπους αυτούς, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνουν διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ότι όλα γίνονται υπό την πλήρη ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση».

Και συνεχίζει: «Πήγα στη Χρυσή Αυγή ως συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στην προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και του κράτους που δημιούργησε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, έψαχνα ένα κόμμα να εκφράσει τις ιδέες μου και αυτό το κόμμα βρήκα στη Χρυσή Αυγή».

Σε ερώτηση, για το πώς μπορεί ένας Έλληνας να υποστηρίζει τη ναζιστική Γερμανία, τόνισε ότι θεωρούσε πως «υπάρχει ένας διαχωρισμός της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού του γερμανικού κράτους επί εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν αυτά που πίστευα τότε» και αποκάλυψε επίσης: «Έχω αποχωρήσει εδώ και έξι χρόνια από αυτόν τον χώρο. Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς πλέον, έχω εγγραφεί στη Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος».

«Από το σχολείο ενέταξα τον εαυτό μου στη δεξιά. Οι νέοι στο στάδιο της εφηβείας, όσοι πολιτικοποιούνται, ριζοσπαστικοποιούνται. Η δικιά μου ριζοσπαστικοποίηση έγινε προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...