«Εφτάψυχοι» Θεοχάρης, Κεραμέως και Άδωνις – Τη γλίτωσαν στον ανασχηματισμό

Στις υπουργικές τους καρέκλες άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον ανασχηματισμό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, παρά τις αμέτρητες αστοχίες, τις παλινωδίες, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις που μεσολάβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για τον κ. Θεοχάρη αποτελεί απορίας άξιο πώς κατάφερε να επιτύχει την παραμονή του στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς στον τομέα ευθύνης του, τον Τουρισμό, η χώρα απέτυχε να «μαζέψει» τη ζημιά από την πανδημία. Έτσι, και τουρισμό δεν είχαμε και τα σύνορα άνοιξαν χωρίς αυστηρούς ελέγχους με αποτέλεσμα να μπει ο πρώτος λίθος για το δεύτερο κύμα που κρατάει έως σήμερα.

Αλλά και η κ. Κεραμέως κατάφερε να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών, τα λάθη και τα «αλαλούμ» με τη λειτουργία των σχολείων, τις διατάξεις για τα κολλέγια, τις αστοχίες με την τηλεκπαίδευση και τη σύμβαση «φάντασμα» με τη Cisco κ.ά. Ωστόσο, το πώς τα κατάφερε έχει πολλές πιθανές ερμηνείες. Ρόλο σίγουρα έπαιξε το γεγονός ότι αποτελεί στέλεχος του κεντρικού πυρήνα των Σαμαρικών και στενό συνομιλητή του Αντώνη Σαμαρά, επί των ημερών του οποίου άλλωστε μπήκε στην πολιτική. Όμως, μια αντικατάστασή της λίγο πριν το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων μετά από το lockdown ίσως δημιουργούσε νέο κυβερνητικό φιάσκο, το οποίο θα «φορτωνόταν» η όποια άλλη επιλογή του πρωθυπουργού και θα δημιουργούσε αρρυθμίες εν μέσω δεύτερου κύματος.

Και τέλος, το πρόσωπο που διατηρήθηκε στην καρέκλα του είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες δεν απολαμβάνει της στήριξης και εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στον ανασχηματισμό του περασμένου καλοκαιριού, όταν κ. Μητσοτάκης «κούρεψε» τις πιο κρίσιμες από τις αρμοδιότητές του, μεταφέροντάς τις στον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση. Αρχικά, το σενάριο απομάκρυνσής του συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες, όμως το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εναρμονίστηκε πλήρως με τις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας πίσω την εξάρτηση που είχε από τη «γραμμή» του Αντώνη Σαμαρά. Άνθρωπος όλων των κομμάτων και όλων των αρχηγών, δεν θα μπορούσε να μην υποκύψει στο σύστημα Μητσοτάκη για να μην χάσει την καρέκλα του, παρόλο που σε αυτή τοποθετήθηκε από τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

Τη ίδια τύχη, όμως, δεν φαίνεται να είχαν οι Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν από την κυβέρνηση, όπως αναλύθηκε νωρίτερα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...