Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία – Πώς διακινούσαν το υλικό

Στις… δαγκάνες και στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «πιάστηκαν» δύο Έλληνες, οι οποίοι διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, κάτι που πλέον αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία.

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές, έπειτα από έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων εντόπισαν υπολογιστή, σκληρούς δίσκους και στικάκι (usb) που περιείχαν υλικό σεξουαλικής κακοποιήσης ανηλίκων. Οι δύο συλληφθέντες έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο τον «ψηφιακό» εντοπισμό τους, καθώς είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε εφαρμογές και συνδέσμους, μέσω των οποίων διακινούσαν τα υλικά των νοσηρών αυτών φαντασιώσεων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε τελικά να εντοπίσει τους δύο Έλληνες και αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία. Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των δύο συλληφθέντων καθώς και η «ανοιχτή» γραμμή μεταξύ Αστυνομίας και παροχών ίντερνετ, οδήγησε άμεσα στη σύλληψη τους. Έχει, μάλιστα, σχηματιστεί δικογραφία και για τρίτο άτομο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» με τους διακινητές πορνογραφίας ανηλίκων

Τα τελευταία χρόνια, ένα ιδιότυπο «κρυφτό» αναπτύσσεται ανάμεσα σε διακινητές πορνογραφίας ανηλίκων και στις Αρχές, με τους διακινητές να βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος ανήλικων παιδιών.

Σύνδεσμοι και εφαρμογές που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε μία νύχτα και περίπλοκα ηλεκτρονικά ίχνη συνθέτουν το «επιχειρησιακό σχέδιο» των κυβερνοεγκληματιών, ώστε να μην μπορούν να εντοπίζονται εύκολα οι «πιάτσες» της εγχώριας «αγοράς» πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως, αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι διωκτικές Αρχές έχουν να κάνουν με μία «λερναία ύδρα» της οποίας τα «κεφάλια» κόβονται και φυτρώνουν ξανά σε δευτερόλεπτα.

(πληροφορίες από ethnos.gr, astynomia. gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...