Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με μαχητές στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη (13/10) σε ανταλλαγή πυρών με μαχητές στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μιας νότιας επαρχίας της Ρωσίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της δημοκρατίας αυτής.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή είχε αναφερθεί νωρίτερα στο συμβάν, λέγοντας πως οι μαχητές σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις για τις οποίες δεν ανέφερε περισσότερα.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η αστυνομία περικύκλωσε τους μαχητές, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Γκρόζνι, και τους κάλεσε να παραδοθούν. Οι μαχητές ως απάντηση άνοιξαν πυρ, ανέφερε η επιτροπή. Και οι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή της Τσετσενίας σημειώνονται επιθέσεις ενώ μια εξέγερση σιγοβράζει, αφότου η Μόσχα έκανε δύο πολέμους με αυτονομιστές εκεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Καντίροφ, στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επέμεινε σήμερα πως η Τσετσενία έχει αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή σε βάρος της, αλλά είπε πως οι τέσσερις μαχητές σχεδίαζαν έναν αριθμό επιθέσεων.

«Το τελευταίο διάστημα αυτοί οι “στανάδες” καταζητούνταν και ήταν εκτός Ρωσίας, είχαν κρυφτεί στην Συρία και άλλες χώρες. Τώρα λοιπόν, αφού πήραν εντολή από του δυτικούς τους χορηγούς, επέστρεψαν και αποφάσισαν να προβούν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων», έγραψε ο Καντίροφ στην σελίδα του στο «Telegram».

Παράλληλα δίνει τα στοιχεία των μαχητών που σκοτώθηκαν επισημαίνοντας ότι οι τρεις ήταν τσετσενικής καταγωγής και πως «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν από πριν πληροφορίες ότι μέλη μιας παράνομης ένοπλης οργάνωσης είχε φθάσει στην περιοχή από το εξωτερικό».

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή αναφέρει πως 60 μαχητές σκοτώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Καυκάσου από πέρυσι και πως 19 επιθέσεις έχουν αποτραπεί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «RIA».

Οι δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν εν δράσει ήταν μέλη της Εθνοφρουράς της Ρωσίας, ανέφερε το «RIA». Άλλος ένας, ο οποίος όπως μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων φερόταν ως νεκρός, τραυματίστηκε και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, ανέφερε το πρακτορείο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...