«Δρόμος από οστά» – Συγκλονίζει το θέαμα σε αυτοκινητόδρομο της Σιβηρίας

Μια μακάβρια ανακάλυψη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε έναν παγωμένο αυτοκινητόδρομο στη Σιβηρία, όπου βρέθηκαν ένα κρανίο και απομεινάρια τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν πώς ένα ανθρώπινο κρανίο και άλλα απομεινάρια βρέθηκαν σε έναν «δρόμο από οστά» κοντά στο Ιρκούτσκ.

Τα απομεινάρια, ενδέχεται να βρίσκονται πολλά χρόνια εκεί (μπορεί και 100). Παρέμεναν θαμμένα στην άμμο που απλώθηκε σε έναν τοπικό δρόμο για να βελτιώσει την πρόσφυση στον πάγο. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί τα οστά τουλάχιστον τριών ανθρώπων, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Κιρένσκ στη ρωσική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να χρονολογούνται από τον εμφύλιο πόλεμο της Ρωσίας την περίοδο 1917-1922.

Φωτογραφίες από τα κατεψυγμένα απομεινάρια δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους ντόπιους να διαφωνούν για το αν τα οστά προέρχονται από ένα κοντινό νεκροταφείο ή από μια χαράδρα που φημολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως μαζικός τάφος.

«Άμμος με κρανία και οστά έχει απλωθεί στους δρόμους στο Κιρένσκ», έγραψε τοπικός βουλευτής στο Facebook.

Επιπλέον ανέφερε: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην κοινότητα πήραν άμμο από έδαφος κοντά σε νεκροταφείο. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο τερατώδες είναι», τονίζοντας ότι ελπίζει σε τιμωρία των υπευθύνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Κατά τη διάρκεια των κατασκευών και των οδικών έργων στη Ρωσία ανακαλύπτονται περιστασιακά ανθρώπινα απομεινάρια, κυρίως κοντά σε περιοχές μάχης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στα δυτικά της χώρας.

Απομεινάρια τουλάχιστον 10 ατόμων που εκτιμάται ότι ήταν στρατιώτες του Ερυθρού Στρατού, ανακαλύφθηκαν το 2014 κατά την κατασκευή τοπικής οδού στην περιοχή του Κουρσκ. Το 2018, οικοδόμοι στη γειτονική Λετονία ανακάλυψαν ανθρώπινα απομεινάρια που οδήγησαν στην ανακάλυψη περίπου 150 σωμάτων.

Η ανακάλυψη στη Σιβηρία συγκρίνεται με τον περίφημο αυτοκινητόδρομο Kolyma , έναν δρόμο 1.250 μιλίων από το Γιακούτσκ προς το Μαγκαντάν, που χτίστηκε την περίοδο του Στάλιν από εργάτες από τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ. Ο αυτοκινητόδρομος ονομάζεται «δρόμος των οστών» λόγω των σχεδόν 250.000 ζωών που χάθηκαν κατά την κατασκευή του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οστά που ανακαλύφθηκαν στο Κιρένσκ έχουν συλλεχθεί και οι εργασίες στο δρόμο έχουν σταματήσει. Οι αρμόδιοι ερευνούν έναν τοπικό εργολάβο, που είναι ύποπτος ότι συλλέγει άμμο από περιοχή κοντά σε ένα νεκροταφείο και δεν την ελέγχει πριν την χρησιμοποιήσει.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...