Δραματική η κατάσταση στον Ευαγγελισμό: 26 υγειονομικοί θετικοί στον κορονοϊό – 73 σε καραντίνα

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς 26 υγειονομικοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ άλλοι 73 έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν τα τμήματα αυτές τις ημέρες, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα ότι η πληρότητα σε απλές κλίνες covid και σε ΜΕΘ covid αγγίζει το 100%. 

Ζητούν μόνιμο προσωπικό και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών, διαφορετικά, επισημαίνουν πως το νοσοκομείο θα έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Επιπλέον καλούν σε συγκεντρώσεις για την ενίσχυση της υγείας, αύριο Πέμπτη 8 με 10 το πρωί.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Σήμερα κλήθηκαν οι διευθυντές των κλινικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την ανάγκη πιο αυξημένων μέτρων προστασίας, για τον περιορισμό του επισκεπτηρίου κλπ. Όμως εκεί επίσημα τους ανακοινώθηκε ότι σήμερα 26!!! υγειονομικοί του ευαγγελισμού είναι θετικοί στον ιό της πανδημίας και άλλοι 73 είναι σε καραντίνα. Σύνολο 99.

Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν τα τμήματα αυτές τις μέρες, με τι προσωπικό, αφού οι εφεδρείες είναι ελάχιστες. Ταυτόχρονα διαπιστώνονται και νέα σποραδικά κρούσματα σε ασθενείς κ υγειονομικούς. Και επιπλέον, οι έλεγχοι με τεστ άλλα και η απόφαση να βγει σε καραντίνα προσωπικό που εκτέθηκε είναι πλέον πιο περιορισμένα με απόφαση του επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Η πληρότητα σε απλές κλίνες covid και σε ΜΕΘ covid αγγίζει το 100%. Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση;

Αν δεν έρθει τώρα επαρκές μόνιμο προσωπικό και όχι με εξευτελιστικές συμβάσεις τρίμηνες, άλλα και αν δεν γίνει επίταξη πραγματική και όχι ψεύτικη και με αποζημίωση ιδιωτικών δομών υγείας το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χωράς θα έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, πολύ πιο σοβαρά από τα σημερινά.

Το μονό θετικό που προέκυψε από την ενημέρωση είναι αυτό που επίμονα ζητούσαμε από το Μάρτη: να γίνεται τεστ σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξαρτήτως αν είναι επείγουσες οι τακτικές εισαγωγές.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία πανελλαδικά 8-10 το πρωί για ενίσχυση της υγείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...