Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Πέθανε 70χρονος διασωληνωμένος πέντε ημέρες εκτός ΜΕΘ

Οι συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στην Αττική συνεχίζει να είναι «πολεμική», λόγω του κορονοϊού, χωρίς να απουσιάσουν οι τραγικές ειδήσεις, καθώς 70χρονος πέθανε, όντας διασωληνωμένος πέντε ημέρες εκτός ΜΕΘ και στη σχετική λίστα αναμονής.

Όπως από τη Δευτέρα (22/03) είχε γίνει γνωστό, ακόμα και ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω του κορονοϊού. Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να δοκιμάζεται, ενώ ρίχτηκαν στη μάχη από την Τρίτη (23/03) 206 ιδιώτες γιατροί μετά την επιστράτευση του υπουργείου Υγείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν – σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) – τουλάχιστον 50 ασθενείς από covid που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, βρίσκονται εκτός λόγω έλλειψης κλινών.

Οι περιγραφές που γίνονται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, είναι δραματικές καθώς όπως υποστηρίζει, κάθε μέρα τα νοσοκομεία της Αττικής στην εφημερία τους γεμίζει το καθένα δύο κλινικές με ασθενείς covid.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

«Ένας 70χρονος διασωληνωμένος πέθανε σήμερα πρωί ευρισκόμενος 5 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στο “Αμαλία Φλέμινγκ”», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, ότι υπάρχουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: «Στο “Σισμανόγλειο” είναι δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο “Γεννηματάς” οκτώ, στο “Ελπίς” τέσσερεις, στο “Λαϊκό” δύο, στη “Παπαμακάριστο” δύο, στο “Αλεξάνδρας” πέντε στη καρδιολογική μονάδα, στο “Ιπποκράτειο” ένας, στο “Τζάνειο” πέντε, στη ΝΙΚΑΙΑ οκτώ, στο “Θριάσιο” τέσσερις.

Πάνω από 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δεκάδες επίσης διασωληνωμένα περιστατικά γενικά εκτός ΜΕΘ.

Όπως ενδεικτικά δύο στο “Θριάσιο” και το ΚΑΤ επειδή μετέτρεψε τις ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊό έχει 4 διασωληνωμένα περιστατικά στην αναζωογόνηση.

Κενές κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό εμφανίζονται αυτή τη στιγμή εμφανίζονται δύο στο “ΚΑΤ” και δύο στο “ΣΩΤΗΡΙΑ”».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε την Τρίτη (23/03) η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και αιτία είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στη νοσηλεία των ασθενών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...